Aanpassing SOLAS regelgeving voor het wegen van zeecontainers
28 juni 2016 

Aanpassing SOLAS regelgeving voor het wegen van zeecontainers

Per 1 juli 2016 dienen verladers van zeecontainers het juiste gewicht te verifiëren van de containers die vervoerd gaan worden. Een bevoegde autoriteit moet kunnen controleren of het hele weegproces verlopen is zoals de SOLAS-regelgeving voorschrijft.

Vóór het laden van het schip dient het hele weegproces (of de berekeningswijze) voor het complete gewicht van de container gecertificeerd zijn. Dit moet dus ruim op tijd doorgegeven worden aan de terminal en de rederij waar de containers worden verscheept. Mocht dit niet op tijd gebeuren dan kan het zijn dat de container niet verscheept gaat worden. Bovenstaande gaat dus in per 1 juli 2016.

Wat houdt de SOLAS-regelgeving in?

Safety Of Life At Sea (SOLAS) is een verdrag waarin diverse veiligheidseisen vastgelegd zijn. De veiligheidsrisico’s op zee dienen beperkt te worden tot een minimum. De SOLAS-regelgeving stelt o.a. eisen aan de stabiliteit van het schip, brandpreventie aan boord en de scheepsconstructie.

Wat veranderd er op het gebied van wegen?

Bij vervoer van een lading in een container dient het bruto gewicht te worden geverifieerd door:

  1. De container te wegen met gebruik van geijkt en gecertificeerd materieel.
  2. Alle colli, inclusief het gewicht van pallets, verpakkingsmateriaal, stuwagemateriaal te wegen op een wijze, die is gecertificeerd door de bevoegde instantie van het land waar het laden van de container is voltooid, en daarbij het tarra gewicht van de container op te tellen.

Wat voor weegschalen kunnen wij bieden?

De Ridder & Den Hertog biedt verschillende mogelijkheden aan op het gebied van het wegen volgens de SOLAR-wetgeving. Zowel op het gebied van losse onderdelen als op het gebied van het wegen van complete containers.

Bekijk ons assortiment op het gebied van:

Contact

Wilt u graag meer advies over het wegen van containers of heeft u overige vragen? Neem gerust contact op met onze adviseurs.

De Ridder & Den Hertog
info@ridderenhertog.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.