BTW wijziging van 6% naar 9%
30 november 2018 

BTW wijziging van 6% naar 9%

Vanaf 1 Januari 2019 wordt wettelijk het lage btw-tarief verhoogd van 6% naar 9%. Dit betekent dat u als ondernemer een wijziging moet gaan doorvoeren in uw kassasystemen. De Ridder & Den Hertog staat voor u klaar om de benodigde wijzigingen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om het btw-tarief aan te passen voor uw kassasystemen, winkelweegschalen en/of CASMan software.

Overzicht informatie

Let er op dat u zelf altijd controle uitvoert of de btw op uw kassabon, rapportages, pakbonnen en facturen daadwerkelijk zijn aangepast!

Handleidingen voor kassasystemen en winkelweegschalen

Klik hieronder op de kassasystemen of winkelweegschalen waar u het lage btw-tarief voor wilt aanpassen. Volg de instructies in de PDF om de wijziging te voltooien en controleer goed of de wijziging is gelukt.

R&H CASPOS (via CASMan wijzigen)

METTLER TOLEDO FRESH BASE
METTLER TOLEDO BPRO – BC
METTLER TOLEDO BTWIN
METTLER TOLEDO BUZ – MIRA BUZ
METTLER TOLEDO EVO LINE
METTLER TOLEDO MIRA
METTLER TOLEDO VALUE LINE

QUORION Q-TOUCH – CONCERTO
QUORION CR20
QUORION CR30
QUORION QMP – TOPAS – QPRINT

TEC FS 1450-55 1650-55
TEC FS 2600
TEC MA 516-1350 – 1350 FLAT
TEC MA 1300
TEC MA 1450-55 – 1650-55
TEC MA 1595
TEC MA 186-1040-1100-1400
TEC MA 600
TEC SL 9000

DINA AUTONOMA
DINA MAXIMA

Let op! De stappen in de handleidingen zorgen er niet voor dat uw prijzen aangepast worden.

CASMan BTW Tool

Wij hebben voor u een speciale tool ontwikkeld waarmee u zelf kunt zorgen dat het lage btw-tarief in het CASMan programma wordt aangepast. Deze tool kunt u hier zelf downloaden, installeren en uitvoeren. Om dit voor u zo eenvoudig mogelijk te maken hebben wij een handleiding en een instructievideo gemaakt.

Let op! De tool zorgt er niet voor dat uw verkoopprijzen worden aangepast! Wilt u dat wij de verkoopprijzen voor u met 3% ophogen? Dan kunt u gebruik maken van de CASMan prijslijn service.

Extra CASMan BTW Tool

Nadat u met bovenstaande CASMan BTW tool de btw heeft gewijzigd van 6% naar 9% in de CASMan software, is het belangrijk om vervolgens ook nog onderstaande tool te downloaden, installeren en uit te voeren. De extra BTW Tool zorgt er voor dat de oude btw (6%) gehanteerd blijft tot 31-12-2018 in de financiële rapportages.

Download extra BTW Tool

Let op! Na het installeren van de extra BTW tool, komt er een icoontje op uw bureaublad. Dit icoontje heet ‘Set Tax New And Old’. U kunt deze openen en vervolgens op ‘doorvoeren’ klikken. U hoeft verder niks te wijzigen aan het kassasysteem.

CASMan prijslijn service

Wanneer u met onze CASMan software werkt, en de btw-tool heeft gebruikt, zijn uw verkoopprijzen nog ongewijzigd. Het kan voor u veel tijd kosten om alle verkoopprijzen ook nog te moeten wijzigen.

Om u als ondernemer te ontzorgen bieden wij de CASMan prijslijn service. Onze medewerkers van de software-afdeling zullen uw prijslijn ophogen met 3% om de BTW-wijziging te compenseren. De kosten voor deze service zijn €150 (ex. btw) wanneer u een software abonnement heeft, en €225 (ex. btw) wanneer u geen software abonnement heeft.

Gezien de verwachte grote drukte hebben wij extra mensen paraat staan die de opdracht voor u kunnen uitvoeren. Meldt u aan via onderstaand formulier vóór 23 december 2018 zodat wij alle aanvragen in kunnen plannen.


Heeft u nog vragen?

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen over de btw-wijziging, kassasystemen, winkelweegschalen en/of softwarepakketten? Neem gerust contact op met onze helpdesk. Onze medewerkers zitten voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

contact button

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.