Etiketteren via het kassasysteem?
17 maart 2016 

Etiketteren via het kassasysteem?

Tegenwoordig is een kassasysteem veel meer dan een machine om producten af te rekenen in uw onderneming. Het kassasysteem speelt steeds vaker een hoofdrol binnen de automatisering van uw winkel.

Naast bekende functies als afrekenen, scannen, wegen en factureren, kunt u tegenwoordig ook etiketteren via het kassasysteem. Een groot voordeel hiervan is dat u uw verse producten kunt voorverpakken op elk gewenst moment van de dag. Dit kan nu zelfs wanneer u bezig bent met de transactie van een klant.

TIP! Wilt u een kassa kopen? Laat u goed informeren over de mogelijkheden op het gebied van kassa software.

Welke informatie moet er allemaal op het etiket van versproducten staan?

In 2014, 2015 en 2016 zijn er een heel aantal zaken veranderd wat betreft het etiketteren van versproducten. De Warenwetbesluit Informatie Levensmiddelen (WIL) bepaald wat er allemaal op het etiket van voedingsmiddelen moet worden weergegeven.

De hoofdpunten van de WIL:

  • Richtlijnen voor de leesbaarheid van het etiket
  • Voedingswaardevermelding
  • Vermelding van allergenen
  • Vermelding van het land van herkomst
  • Vermelden van ingrediënten

Een overzicht van de eisen die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteiten stelt aan het etiket van voorverpakte versproducten is te vinden op de website www.nvwa.nl.

Etiketteren via het CASpos kassasysteem

Een kassasysteem en etiketteersysteem in één. Met het CASpos kassasysteem is dit nu mogelijk in combinatie met een labelprinter en een weegplateau. Het grote voordeel hiervan is dat u op elk gewenst moment van de dag kan etiketteren terwijl u gewoon in uw winkel kan blijven staan.

Momenteel wordt er erg enthousiast gereageerd op dit systeem door diverse ondernemingen als AGF speciaalzaken, kaaswinkels, bakkerijen, slagerijen, supermarkten en versmarkten. In principe is dit systeem geschikt voor elke onderneming waar verse producten worden geëtiketteerd.

Interesse in dit complete etiketteersysteem?

Wanneer u interesse heeft in dit complete systeem dan nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u verder informeren via een vrijblijvend telefoongesprek en/of een demonstratie bij één van onze filialen. Ook komen wij graag naar u toe om een demonstratie te geven over alle mogelijkheden.

E-mail
info@ridderenhertog.nl

Telefoon
Rijssen: 0548-515415
Geldermalsen: 0418-591245

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.