Nieuw 20 euro biljet per 25 november 2015
28 oktober 2015 

Nieuw 20 euro biljet per 25 november 2015

Nieuw 20 euro biljet per 25 november 2015

Vanaf 25 november 2015 zal het nieuwe 20 euro biljet in de omloop zijn. Het nieuwe briefje van 20 euro is het derde eurobiljet dat opnieuw ontworpen is. Eerder werden het nieuwe 5 euro biljet (mei 2013) en het nieuwe 10 euro biljet (september 2014) al geïntroduceerd.

Het 20 euro biljet is het meest gebruikte biljet volgens de statistieken van de ECB. Op grote schaal wordt dit biljet verspreid via de geldautomaten. In totaal maken 338 miljoen mensen gebruik van eurobiljetten in 19 verschillende landen. De totale waarde van alle eurobiljetten is zo’n 1.000 miljard euro

Het is voor de ECB van groot belang om bij te blijven met technologische ontwikkelingen in verband met de veiligheid.

Hoe controleer ik de echtheid van het nieuwe 20 euro biljet?

Ook in het nieuwe biljet van 20 euro zitten verschillende echtheidskenmerken. Dankzij deze kenmerken kunt u het biljet controleren op de echtheid. Door te voelen, kijken en kantelen kunt u het biljet controleren.

1. Voelen

Het biljet hoort te knisperen en voelt stevig aan. De hoofdafbeelding, de letters en het grote waardecijfer voelen dikker aan dankzij de voelbare inkt.

2. Kijken

Houdt het bankbiljet tegen het licht. Een vage afbeelding wordt zichtbaar en toont de waarde van het bankbiljet en de hoofdafbeelding.

3. Kantelen

Kantel het bankbiljet. Op de zilveren band aan de rechterzijde worden het waardecijfer en het €-teken zichtbaar.

Op de website van de ECB kunt u visueel zien wat de veiligheidskenmerken zijn. Deze website is ook de bron van de informatie in dit artikel.

Waarom een valsgeldchecker?

Er komt steeds meer vals geld in de omloop in Nederland. In de eerste helft van 2015 zijn er al 37.000 nepbiljetten onderschept aldus De Nederlandse Bank (DNB). Dit zijn net zo veel biljetten als er in heel 2013 werden onderschept. De biljetten van 20 en 50 euro zijn de meest vervalste biljetten.

De meeste valse biljetten zijn niet van echt te onderscheiden. In sommige valse biljetten zijn zelfs enkele echtheidskenmerken verwerkt.

Dankzij een valsgelddetector heeft u een 100% zekerheid dat uw bankbiljetten echt zijn. U haalt uw bankbiljetten door dit apparaat en u krijgt een seintje of dat het biljet echt is.

 

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.