Nieuw 50 euro biljet per april 2017
22 maart 2017 

Nieuw 50 euro biljet per april 2017

Per 4 april 2017 wordt het nieuwe 50 euro biljet in de omloop gebracht in het hele eurogebied. In het nieuwe 50 euro biljet is, net als in het laatste 20 euro biljet, de Griekse mythologische figuur Europa verwerkt.

Het 50 euro biljet vertegenwoordigt rond de 45% van alle eurobiljetten die momenteel in omloop zijn. Hierdoor is het 50 euro biljet het meest gebruikte eurobiljet.

Het ontwerp van de 50 euro biljetten bevat een aantal nieuwe echtheidskenmerken om de vervalsing nog beter tegen te gaan. Dit is dan ook de reden dat de Europese Centrale Bank (ECB), in samenwerking met de nationale centrale banken, de eurobiljetten blijft verbeteren.

De huidige 50 euro biljetten zijn al 15 jaar niet meer gewijzigd wat betreft het ontwerp en blijken de meest vervalste biljetten te zijn. Al eerder werden de biljetten van 5 euro, 10 euro en 20 euro voorzien van het nieuwe ontwerp.

Echtheidskenmerken 50 euro biljet

Net als eerdere nieuwe eurobiljetten uit de Europa-serie is het nieuwe 50 euro biljet te controleren met de voel, kijk- en kantel methode.

  1. Het voelen van het bankbiljet
  2. Het kijken naar het bankbiljet
  3. Kantelen van het bankbiljet

In onderstaande video ziet u hoe u het nieuwe 50 euro biljet kunt controleren volgens bovenstaande methode.

Voelen

Het bankbiljet knispert en voelt stevig aan. De hoofdafbeelding, de letters en het waardecijfer voelen dikker aan dan de andere inkt op het bankbiljet.

Kijken

Een vage afbeelding (watermerk) wordt zichtbaar wanneer u licht laat schijnen door het nieuwe 50 euro bankbiljet. Hier staat ook de waarde van het biljet bij.

Kantelen

Bij het kantelen van het bankbiljet ziet u een euroteken (€) en het waardecijfer op de zilveren band. Deze is te vinden op de rechterzijde van het biljet.

Betrouwbare controle valse biljetten

Natuurlijk is het fijn dat er mogelijkheden zijn om het 50 euro biljet te controleren op echtheidskenmerken, maar 100% betrouwbaar is dit nooit. Criminelen worden steeds creatiever met het vervalsen van biljetten. Steeds vaker verschijnen er berichten over dit soort criminaliteit in de nieuwsberichten.

Op de volgende manieren kunt u dit soort criminaliteit tegengaan binnen uw onderneming:

  1. Het promoten van pinbetalingen en contactloos betalen
  2. Personeel informeren over alle echtheidskenmerken
  3. Een valsgeldchecker gebruiken naast de kassasystemen

De meeste ondernemers kiezen voor een combinatie van deze drie punten. Het gebruik van een valsgeldchecker is een handig controlemiddel om de echtheid van bankbiljetten te controleren.

Momenteel heeft De Ridder & Den Hertog de volgende valsgeldchecker (ook wel valsgelddetector) in het assortiment:

50 euro biljet valsgelddetector

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over het nieuwe 50 euro biljet of andere eurobiljetten? Kijk dan op de informatieve website van de Europese Centrale Bank (ECB)

Wilt u liever meer informatie over kassasystemen of weegschalen voor uw onderneming?

Wij denken graag met u mee wanneer u op zoek bent naar een geschikt kassasysteem. Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

Wij kunnen u ook een demonstratie geven van alle mogelijkheden. Dit kan op onze locaties in Geldermalsen en Rijssen, maar wij komen ook graag bij u langs voor een demonstratie.

De Ridder & Den Hertog
info@ridderenhertog.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

contact button

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.