Nieuwe €100 en €200 eurobiljetten in mei 2019
10 mei 2019 

Nieuwe €100 en €200 eurobiljetten in mei 2019

Op 28 mei 2019 zal het sluitstuk van de Europa-serie worden gelanceerd met de nieuwe €100 en €200 eurobiljetten. Vanaf deze datum zullen de nieuwe eurobiljetten in de omloop komen en zal de Europa-serie, die bestaat uit €5, €10, €20, €50, €100 en €200, voltooid worden.

Binnen negentien landen in het eurogebied worden deze eurobiljetten gebruikt door 340 miljoen mensen. De ECB en het Eurosysteem hebben de taak om de veiligheid van dit betaalmiddel te waarborgen. Dit is dan ook de grote motivatie achter het continue vernieuwen van de technologie achter de bankbiljetten. De Europa-serie biedt een betere bescherming tegen vervalsing en maakt het betalen met eurobiljetten nog veiliger.

In onderstaande informatie laten wij u zien hoe u het frauderen met eurobiljetten kunt weren uit uw kassasystemen en onderneming.

Introductievideo van de €100 en €200 eurobiljetten

6 nieuwe veiligheidskenmerken

Aan de voor- en achterzijde van de nieuwe €100 en €200 eurobiljetten zijn zes nieuwe kenmerken aanwezig die de echtheid van het biljet waarborgen. Deze kenmerken zijn er voor gemaakt om het frauderen met briefgeld tot een minimum te beperken. We zullen de zes nieuwe eigenschappen één voor één benoemen en in de afbeelding hieronder kunt u de kenmerken ook daadwerkelijk zien.

Voelbare inkt

Aan de voorzijde van het eurobiljet zit er zowel aan de linker- als de rechterkant een strook met voelbare inkt.

Portretwatermerk

Aan de voorzijde van het eurobiljet ziet u aan de linkerkant een portretwatermerk van een menselijk figuur.

Portrethologram, portretraampje en satelliethologram

Aan de voorzijde van het eurobiljet zit aan de rechterkant een strook met een portrethologram, een portretraampje en een satelliethologram. Door het eurobiljet te kantelen ziet u dat deze kenmerken veranderen.

Smaragdgroen Cijfer

Als u het eurobiljet kantelt, ziet u aan de voorzijde het glanzende cijfer in de linkerbenedenhoek oplichten. Ook zitten er zichtbare eurotekens in het smaragdgroene cijfer.

eurobiljetten controleren

Controleren met UV-licht

Wanneer u werkt met een UV-lamp om eurobiljetten te controleren, dan zijn er een aantal kenmerken waar u op kunt letten bij de nieuwe €100 en €200 biljetten. Het belangrijkste is dat het briefpapier zelf niet zal oplichten, maar ook aan de voor- en achterkant zitten een aantal nieuwe kenmerken.

Voorkant UV-kenmerken

Aan de voorzijde verschijnen kleine, in papier verwerkte vezels. Deze vezels worden zichtbaar in drie verschillende kleuren. De sterren op de EU-vlag, kleine cirkels en enkele van de grote sterren lichten geel op.

Achterkant UV-kenmerken

Aan de achterkant licht een kwart van de cirkel in het midden groen op. Ook ziet u een roodkleurige band verschijnen in het midden van het eurobiljet.

Controleren met een valsgelddetector

De meest nauwkeurige en veilige manier om eurobiljetten te controleren binnen uw onderneming, is het controleren van eurobiljetten met een valsgelddetector. Een groot deel van de ondernemers die met een R&H kassasysteem werken, kiest dan ook voor een valsgelddetector.

De werking van een valsgelddetector is zeer eenvoudig. U stopt een eurobiljet in het apparaat en deze zal het eurobiljet goedkeuren of afkeuren d.m.v. een signaal. U heeft de R&H valsgelddetector, inclusief de laatste updates, al in huis voor:

€119  €109 (ex. btw)

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over onze kassasystemen, weegschalen of accessoires? Neem gerust contact met ons op via onderstaande contactmogelijkheden.

De Ridder & Den Hertog
info@renh.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

contact button

Beeld: Thinkstock
Beeld en informatie: www.ecb.europa.eu

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.