Pinautomaat certificering verloopt per 1 mei 2019
31 maart 2019 

Pinautomaat certificering verloopt per 1 mei 2019

Vanaf 1 mei 2019 verloopt de certificering van een aantal pinautomaten van CCV (Verifone), Ingenico en Wordline (Atos). Dit is een keiharde deadline, want vanaf deze dag zullen de transacties via de betreffende pinautomaten niet verwerkt worden. Dat is natuurlijk een grote ramp voor iedere winkelier of horeca ondernemer! Het is daarom belangrijk om vóór 30 april 2019 over te stappen op één van de moderne pinautomaten die werken met een up-to-date certificering.

Alleen pinautomaten met een security certificaat van Betaalvereniging Nederland mogen aangesloten worden op de betaalinfrastructuur voor elektronisch betalen in Nederland. Het is dus voor ondernemers verplicht om transacties te voeren via een pinautomaat met een geldig certificaat. Het komt er eenvoudig op neer dat een aantal “verouderde” pinautomaten de veiligheidsnormen niet meer kunnen garanderen die in Nederland wettelijk (gaan) gelden.

Van welke pinautomaten verloopt de certificering?

In principe verlopen alle pinautomaten waar niet betaald mee kan worden via “contactloos betalen”, maar we hebben voor de zekerheid onderzoek gedaan naar welke merken en modellen nou precies verlopen. De volgende modellen zullen vanaf 1 mei 2019 niet meer werken:

  • CCV VX 670
  • CCV VX 570
  • CCV VX 570 in combinatie met SC5000
  • CCV VX 570 in combinatie met VX 810
  • Ingenico I5100
  • Ingenico I6400
  • Wordline Xentissimo

Twijfelt u of uw pinautomaat werkt met up-to-date certificering? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Op welke pinautomaat kan ik het beste overstappen?

Als leverancier van kassasystemen zien wij dagelijks verschillende pinautomaten bij zowel nieuwe- als huidige klanten voorbij komen. Na het horen van veel ervaringen van verschillende ondernemers adviseren wij om te kiezen voor de pinautomaten van Wordline (Atos). Per 2018 bieden wij dan ook de Worldline Yomani en de Wordline Yoximo aan in ons assortiment inclusief 365 dagen service per jaar!

APRIL ACTIE! Gratis doos pinrollen!

Wanneer u in de maand april over wilt stappen naar de Worldline Yomani of Worldline Yoximo pinautomaten dan hebben wij een leuke actie voor u! Wij geven namelijk een doos pinrollen gratis weg bij elk pinapparaat die u via De Ridder & Den Hertog besteld.

De Ridder & Den Hertog
info@renh.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

contact button

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.