Waarom een barcode scanner?
23 maart 2017 

Waarom een barcode scanner?

Het is gebruikelijk om een barcode scanner te gebruiken in combinatie met een kassasysteem. Om barcodes te registreren aan het kassasysteem is een barcode scanner namelijk essentieel. Deze technologie bestaat al jaren, maar toch ontwikkelen barcode scanners mee met de laatste technieken.

Waar vijf jaar geleden nog voornamelijk levensmiddelen werden gescand, worden nu bijvoorbeeld ook klantenkaarten of mobile apps gescand. Deze ontwikkelingen zie je niet alleen bij supermarkten maar ook steeds vaker bij o.a. bakkers, delicatessenwinkels, slagers en versmarkten.

In de keuze naar een geschikte barcode scanner zijn een aantal zaken belangrijk om rekening mee te houden:

 1. Welke hardware heb ik nodig?
 2. Waar ga ik de barcode scanner voor gebruiken?
 3. Moet de scanner gekoppeld worden met een kassasysteem?
 4. Hoe snel werkt de scanner?
 5. Welke vorm van service heeft mijn onderneming nodig?

TIP! Wilt u een kassa kopen? Laat u altijd goed adviseren over de mogelijkheden van het scannen van producten!

Wat voor barcode scanner heb ik nodig voor mijn onderneming?

Het is belangrijke om op de hardware van de barcode scanner te letten, want er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw onderneming en de gewenste functionaliteiten.

De 4 meest gebruikte barcodescanners zijn:

 1. Handscanner
 2. Vaste scanner
 3. QR scanner
 4. Magellan scanner

barcode handscannerHandscanner

De handscanner is een flexibele barcode scanner die met de hand gebruikt kan worden. Bij deze scanner bestaat de mogelijkheid om te koppelen met externe apparaten via bluetooth. Wij kunnen dit model koppelen met onze kassasytemen en winkelweegschalen.

Vaste Scanner

Barcode scanner

De vaste scanner heeft een heel groot bereik qua scanner en is minder gericht dan de handscanner. Dit is een populair model voor veel supermarkt / versmarkt ondernemers. Ook deze scanner is te koppelen met onze kassasystemen en winkelweegschalen.

QR code scannerQR Scanner

De QR scanner kan zowel barcodes- als QR codes scannen. Dit is een ideale scanner wanneer u naast producten ook klantenkaarten of mobile apps wilt scannen. Dit model is ook te koppelen onze kassasystemen.

 

Magellan Scannermagellan scanner

Met de Magellan scanner/scale kunt u scannen en wegen in één. Dit is dan ook een ideale oplossing voor in de check-out van supermarkten. De meeste supermarkten maken dan ook gebruik van deze oplossing. Natuurlijk is deze barcode scanner te koppelen met kassasystemen.

Barcode scanner en kassasysteem koppelen

Barcodescanners kunnen oa. gekoppeld worden met computers, tablets en kassasystemen. De Ridder & Den Hertog is leverancier van kassasystemen, weegschalen en kassa software.

Wij kunnen eerder genoemde barcodescanners koppelen met onze kassasystemen en winkelweegschalen. Het grote voordeel van deze koppeling is natuurlijk de snelheid bij het afrekenen.

Wij kunnen barcodescanners koppelen met de volgende kassasystemen of winkelweegschalen:

 1. POS kassasystemen
 2. Touchscreen kassasystemen
 3. Winkelweegschalen

caspos-kassasysteem-hurenPOS Kassasystemen

Een POS kassasysteem is een modern kassasysteem met uitgebreide mogelijkheden op het gebied van software. Het mooie van deze kassasystemen zijn de modulaire functionaliteiten zodat het kassasysteem precies aansluit op de wensen vanuit de onderneming. Ook kunnen POS kassasytemen gekoppeld worden met externe software als boekhoudprogramma’s of webshops.

Bekijk hier het POS kassasysteem

Touchscreen kassasystemenquorion-kassa-huren

Touchscreen kassasystemen zijn redelijk gelijkwaardig aan de POS kassasystemen, maar wel wat beperkter qua functionaliteiten. Op het gebied van touchscreen kassasystemen hebben wij verschillende modellen in het assortiment.

Bekijk hier alle touchscreen kassasystemen

winkelweegschaal-hurenWinkelweegschalen

Winkelweegschalen zijn weegschalen met afrekenfuncties. Zeer geschikt voor ondernemers in de food retail zoals kaasspecialisten, slagerijen, visspecialisten en AGF specialisten. Tegenwoordig zijn de kassafuncties van winkelweegschalen net zo professioneel als kassasystemen.

Bekijk hier alle winkelweegschalen

Wilt u graag voorbeelden zien van onze producten in de praktijk? Bekijk onze klantervaringen, branchepagina’s of bekijk onze facebookpage. Hier posten wij regelmatig foto’s van onze kassasystemen in de praktijk.

Wilt u graag vrijblijvend advies?

Wij denken graag met u mee wanneer u op zoek bent naar een geschikt barcode scanner. Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

Wij kunnen u ook een demonstratie geven van alle mogelijkheden. Dit kan op onze locaties in Geldermalsen en Rijssen, maar wij komen ook graag bij u langs voor een demonstratie.

De Ridder & Den Hertog
info@ridderenhertog.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

contact button

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.