Contactloos betalen en het kassasysteem
25 januari 2017 

Contactloos betalen en het kassasysteem

Contactloos betalen is de nieuwe technologie van moderne betaalautomaten. Bij deze vorm van betalen kunt u de betaalpas (of mobiele telefoon) dicht bij de betaalautomaat houden om te betalen. Door deze methode kunt u veel tijd besparen bij de verwerking van betalingen via uw kassasystemen.

Bij bedragen tot en met €25 hoeft er geen pincode meer ingevoerd te worden. Bij bedragen boven de €25 dient er echter wel een pincode ingevoerd te worden voor de betaling.

Er geldt een maximaal bedrag van € 50 dat u achtereenvolgens contactloos kunt betalen. Als dit totaalbedrag wordt bereikt dan wordt er op de betaalautomaat om uw pincode gevraagd. Voor contactloze betalingen geldt een limiet van € 250 maximum per dag voor binnen- en buitenland.

contactloos betalen tot 50 euro

Afhankelijk van uw bank kunt u via de online omgeving van uw bank een aantal instellingen aanpassen. Zo kunt u bijvoorbeeld het limiet aanpassen en/of het gebruik van een pincode.

Hoe werkt contactloos betalen?

In onderstaande video ziet u de werking van deze nieuwe vorm van betalen.


contactloos-betalen-logoOf dat een betaalpas geschikt is voor het contactloze betalen ziet u aan het logo op de voor- of achterkant van uw betaalpas.

contactloos-betalen-betaalautomaat-logoEen betaalautomaat die geschikt is voor het contactloze betalen kunt u herkennen aan het logo op de betaalterminal. Dit logo staat op de zijkant van de terminal of in het display.

Contactloos betalen via het kassasysteem

De werking van het contactloze betalen is natuurlijk interessant, maar wat kunt u hier precies mee als ondernemer?

Het heeft voor u als ondernemer de volgende voordelen:

  1. Gemiddeld is een contactloze betaling 10 seconden sneller dan een gewone pinbetaling.
  2. Dit zorgt voor kortere wachttijden bij de kassa.
  3. Het maakt het afrekenen voor uw klanten een stuk eenvoudiger.
  4. Pinnen is voor ondernemers veiliger dan contant. Dit geldt voor gewoon pinnen maar ook voor contactloos betalen

contactloos-betalen-betaalautomaat-pinautomaatHet wordt voor u als ondernemer natuurlijk helemaal interessant wanneer u de betaalautomaat kunt koppelen aan uw kassasystemen! Door deze handelingen te automatiseren voorkomt u fraude, bespaart u tijd en komen kasverschillen minder voor.

Wij kunnen betaalautomaten koppelen met het CASPos kassasysteem, diverse winkelweegschalen en diverse touchscreen kassasystemen.

TIP! Wilt u een kassa kopen? Laat u goed informeren over betaalmogelijkheden en kassa software!

Ik wil graag meer informatie over contactloos betalen

Wilt u meer informatie over de technologie van het contactloze betalen? Wij verwijzen u graag door naar de veelgestelde vragen op pin.nl

Heeft u vragen over het gebruik van het contactloze betalen in combinatie met uw kassasystemen? Wij denken graag met u mee over alle mogelijkheden voor u als ondernemer!

Wij kunnen u ook een demonstratie geven van alle mogelijkheden. Dit kan op onze locaties in Geldermalsen en Rijssen, maar wij komen ook graag bij u langs voor een demonstratie.

De Ridder & Den Hertog
info@ridderenhertog.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

contact button

Afbeeldingen op deze pagina zijn afkomstig van de website www.pin.nl

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.