Voordelen van een gesloten kassasysteem
16 juli 2019 

Voordelen van een gesloten kassasysteem

Ongeveer 40% van de betalingen binnen de retail is contant. Ondernemers hebben momenteel verschillende manieren om met deze stroom van contant geld om te gaan binnen hun bedrijf. Een paar jaar geleden zijn een aantal bedrijven zich bezig gaan houden met een slimmere manier van het verwerken van contant geld binnen een onderneming. Als leverancier van kassasystemen merken wij een steeds grotere vraag vanuit de retail- en horecabranche naar een gesloten kassasysteem.

Wij hebben goed onderzocht welke producten er op dit moment te verkrijgen zijn en hebben na een lange testfase besloten om het R&H POS kassasysteem te koppelen met een geldverwerkingssysteem. Deze koppeling hebben we momenteel gemaakt bij een aantal van onze klanten en dit biedt vijf grote voordelen voor deze ondernemers.

5 voordelen van een gesloten kassasysteem

  1. Tijdwinst
  2. Veiligheid
  3. Nooit meer tellen
  4. Geen kasverschillen meer
  5. Hygiëne

Doordat de geldautomaat automatisch het wisselgeld berekend, hoeft een kassamedewerker nooit meer te tellen bij het teruggeven van wisselgeld. Dit zorgt er voor dat kasverschillen verleden tijd zijn binnen een onderneming. Ook hoeven kassamedewerkers nooit meer hun geldlade te wisselen tijdens hun dienst. Het geeft dan ook een veilig gevoel dat al het contant geld achter slot en grendel zit in de geldautomaat. Doordat de klant het geld direct in de geldautomaat kan verwerken, en de geldautomaat het wisselgeld weer automatisch retourneert, zorgt dit ook nog voor een hygiënische verwerking van contant geld.

Een leuk voordeel wat wij ook nog van onze klanten vernomen is dat de kassamedewerker meer aandacht kan geven aan de klant i.p.v. aan het verwerken van contant geld.

gesloten kassasystemen

Moneytronic Cashrecyclers

Het bedrijf Moneytronic biedt de Cashrecycler aan binnen hun assortiment. Deze machine functioneert als een automatische kassalade waarmee een geheel gesloten betaalsysteem wordt geboden. De Cashrecycler kan verwerkt worden in een check-out of toonbank van een winkel of horecazaak.

De Cashrecyler van Moneytronic is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De meest geschikte uitvoering voor een onderneming is afhankelijk van het aantal dagelijkse transacties binnen de onderneming. Moneytronic levert momenteel aan o.a. Gamma, Plusmarkt, Sligro, AH, Jumbo, Hema, Karwei en Mediamarkt. Naast deze grote ketens worden er zeker ook regelmatig Cashrecylers geleverd aan zelfstandige retailers.

Gesloten betaalsysteem

Cikam gesloten kassasystemen

Net als Moneytronic is Cikam een leverancier een gesloten kassasysteem. Binnen het assortiment van Cikam zien we een aantal gesloten kassasystemen. Het startmodel is de Easy Cash Mini, gevolgd door de  Easy Cash Compact en de Easy Cash TA.

Het verschil tussen de modellen van Cikam zit vooral in de verwerkingssnelheid van het contante geld, de capaciteit en de afmetingen van de machine. Alle modellen kunnen zowel munt- als briefgeld verwerken.

Cikam betaalsystemen

Kassasysteem koppelen

Wanneer een onderneming kiest voor een gesloten betaalsysteem dan is het belangrijk om het kassasysteem te koppelen aan dit betaalsysteem. Door deze koppeling geeft het kassasysteem een seintje richting het betaalsysteem met informatie over de te verwerken betaling. Het betaalsysteem geeft vervolgens weer een seintje terug richting het kassasysteem wanneer een betaling correct is afgewerkt.

Na lang onderzoek hebben wij van R&H kassasystemen besloten om onze POS kassasystemen te koppelen met de Moneytronic Cashrecyclers. Met deze gesloten betaalsystemen zien wij de meest complete oplossing voor ondernemers.

Ervaring van H&P Supermarkt

Bij de nieuwe formule H&P-supermarkt in Siebengewald hebben ze gekozen voor cashrecyclers van Moneytronic in plaats van traditionele kassalades. H&P supermarkt heeft deze cashrecyclers gekoppeld aan het R&H CASPos kassasysteem en zijn erg blij met de keuze die ze hebben gemaakt.

Erik Lanting, eigenaar van H&P-supermarkt over de voordelen van het gebruik van cashrecyclers:

‘Om tellingen sluitend te maken moesten we de keuze maken tussen investeren in software of in hardware. Met 60 medewerkers en 22 kassalades heb je een flink aantal ‘lekkage bronnen’ als het gaat om frauderen. Je bent zo een halve dag kwijt aan zoeken bij een kasverschil. Daarnaast wil je ook veiligheid. Daarom is er gekozen voor een hardware oplossing; het gesloten betaalsysteem van Moneytronic. De kassière bediend deze Cashrecycler, dus voor de klant verandert er niets. Frauderen is nu praktisch onmogelijk geworden. Deze Cashrecycler heeft voldoende capaciteit, is veilig en werkt accuraat. De cashhandling is nu veel makkelijker geworden en het geeft zoveel meer rust. Ook aan het einde van de dag scheelt het zeker 1 uur aan controle op controle. Dat alleen al is een besparing van meer dan 350 uur per jaar en kasverschillen zijn verleden tijd.’

Meer informatie, advies of een demonstratie?

Wij denken graag met u mee wanneer u op zoek bent naar een gesloten kassasysteem. Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft of graag een passend advies wenst voor uw onderneming. Wij geven graag een demonstratie van onze producten in één van onze showrooms. Wanneer het mogelijk is kunnen wij ook een demonstratie geven bij u op locatie.

R&H Kassasystemen
info@renh.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

contact button

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.