Kassa met scanner nodig?
25 april 2017 

Kassa met scanner nodig?

Wanneer u als ondernemer op zoek bent naar een nieuwe kassa, dan is het belangrijk om te kijken welke accessoires u allemaal nodig hebt. Denk hierbij aan een barcode scanner, geldlade, weegplateau of bonprinter. Op deze pagina behandelen we de voordelen van een kassa met scanner voor een onderneming!

Veel retail ondernemers en versspecialisten hebben behoefte aan een kassa met scanner. Het is wel belangrijk om de juiste apparatuur en software te kiezen voor de onderneming.

De volgende 3 vraagstukken bespreken we in dit artikel:

 1. Waarom een kassa met scanner?
 2. Welke barcodescanners zijn verkrijgbaar?
 3. Welke kassasystemen zijn geschikt voor barcodescanners?

TIP! Wilt u een kassa kopen? Laat u goed informeren over alle mogelijkheden voor uw onderneming!

Wilt u liever direct advies over de mogelijkheden voor uw onderneming? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs.

contact button

Waarom een kassa met scanner?

De meeste ondernemingen hebben een kassa met scanner nodig om producten met een barcode te kunnen registreren aan het kassasysteem. Dit is dan ook de meest logische reden om te kiezen voor een barcodescanner.

Door de ontwikkelingen van moderne kassasystemen biedt een scanner echter nog meer mogelijkheden. Als leverancier van kassasystemen komen wij de volgende situaties tegen:

 1. Scannen van producten met een barcode
 2. Klantenkaarten registreren aan het kassasysteem
 3. QR-code scannen van mobiele apps
 4. Scannen van pakbonnen
 5. Scannen van bezorgbonnen
 6. Openstaande rekeningen of klantenbonnen ophalen

Bovenstaande punten bieden ondernemers veel voordelen op het gebied van werksnelheid, efficiëntie en winkelautomatisering.

kassasysteem barcodescanner

Verschillende barcodescanners

Mocht je als ondernemer interesse hebben in een barcodescanner voor je onderneming, dan is het nu nog belangrijk om te kijken wat voor soort scanner je nodig hebt.

4 verschillende soorten barcodescanners:

 1. QR Scanner
 2. Handscanner
 3. Vaste Scanner
 4. Magellan scannerscale

QR Scanner

De QR scanner kan naast het scannen van EAN-codes ook QR-codes scannen. Dit is voornamelijk handig bij het registeren van klantenkaarten of mobiele apps.

Handscanner of vaste scanner

De keuze tussen een handscanner of vaste scanner is afhankelijk van de voorkeur van werken. De handscanner is natuurlijk flexibeler in het gebruik, maar een vaste scanner werkt wel wat sneller.

Magellan scannerscale

De Magellan scannerscale wordt gebruikt bij ondernemingen met een check-out. Wij leveren de Magellan dan ook voornamelijk aan supermarkten. Naast het scannen van producten kan de Magellan ook direct producten wegen.

kassa met scanner

Verschillende kassasystemen

We weten nu wat de mogelijkheden, voordelen en functionaliteiten zijn van een kassa met scanner. Naast de mogelijkheden weten we ook wat voor verschillende scanners er zijn. Wat voor verschillende kassasystemen zijn geschikt voor de koppeling met een scanner?

3 verschillende soorten kassasystemen

 1. POS kassasystemen
 2. Touchscreen kassasystemen
 3. Winkelweegschalen

POS kassasystemen

POS kassasystemen zijn moderne kassasystemen met veel mogelijkheden op het gebied van software en hardware. Groot voordeel van deze kassasystemen zijn de flexibele functionaliteiten zodat het kassasysteem precies aansluit bij de wensen van de onderneming.

Meer informatie over POS kassasystemen

Touchscreen kassasystemen

Touchscreen kassasystemen zijn kassasystemen voorzien van een touchscreen scherm. Naast onze POS kassasystemen bieden wij nog enkele andere touchscreen kassasystemen aan in ons assortiment. Touchscreen kassasystemen kunnen voorzien worden van diverse accessoires.

Meer informatie over touchscreen kassasystemen

Winkelweegschalen

Winkelweegschalen bieden de voordelen van een kassasysteem, en de voordelen van een weegschaal, in één compacte hardwareoplossing. Dit is dan ook een populaire oplossing voor veel versspecialisten.

Meer informatie over winkelweegschalen

contact button

praktijkvoorbeelden kassasystemen

Praktijkvoorbeelden

Onze kassasystemen, weegschalen en softwareoplossingen worden ingezet voor verschillende ondernemingen. Wilt u een impressie van praktijkvoorbeelden? Bekijk onze klantervaringen of facebookpagina!

In deze branches kunt u onze producten vinden:

 • AGF speciaalzaken
 • Bakkers
 • Bloemisten
 • Horeca
 • IJzerhandel
 • Kaasspeciaalzaken
 • Recreatieparken (campingwinkels)
 • Slagerijen
 • Slijterijen
 • Sportclubs
 • Supermarkten
 • Versmarkten
 • Visspeciaalzaken

Naast bovenstaande branches bedienen wij nog vele andere branches. Neem gerust contact op voor vrijblijvende informatie over onze producten voor uw onderneming.

Wilt u graag vrijblijvend advies?

Wij denken graag met u mee wanneer u op zoek bent naar een kassa met scanner. Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

Wij kunnen u ook een demonstratie geven van alle mogelijkheden. Dit kan op onze locaties in Geldermalsen en Rijssen, maar wij komen ook graag bij u langs voor een demonstratie.

De Ridder & Den Hertog
info@ridderenhertog.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

contact button

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.