Wegen aan het kassasysteem
04 april 2017 

Wegen aan het kassasysteem

Het registreren van producten aan een kassasysteem gaat vaak middels een barcode scanner, of via voorgeprogrammeerde toetsen op het kassascherm. Food detaillisten, supermarkten of versmarkten maken echter gebruik van (verse) producten die verkocht worden op basis van een kiloprijs. In dat geval is het belangrijk om het gewicht goed te registreren op het kassasysteem!

Voor deze ondernemers is de koppeling tussen een weegschaal en kassasysteem erg belangrijk. De koppeling tussen kassasysteem en weegschaal scheelt namelijk veel tijd aan de kassa, en geeft meer inzicht in de artikelrapportages.

Voor ons als leverancier van kassasystemen en weegschalen is het dan weer belangrijk dan deze koppeling betrouwbaar, correct en volgens de eisen van het N.M.I (Nederlands Meet Instituut) en Agentschap telecom is gemaakt. De term ‘weegschaal ijken‘ (keuren) komt hier dan ook vaak naar voren.

TIP! Wilt u een kassa kopen? Laat u eerst goed informeren over alle mogelijkheden voor uw onderneming!

kassasysteem weegschaal winkelweegschaal

Waarom wegen aan het kassasysteem?

Zoals al eerder vermeldt zitten er een heel aantal voordelen aan het koppelen van een weegschaal, of weegplateau, aan het kassasysteem. De grootste voordelen zijn:

  1. Klanten worden sneller geholpen
  2. Verbetering van de betrouwbaarheid
  3. Werkzaamheden automatiseren
  4. Inzicht in verbruik van artikelen
  5. Inzicht in verkoop van artikelen
  6. Voorkomen van fraude
  7. Correct systeem bij inspectie van Agentschap Telecom

Eigenlijk kunnen we stellen dat de koppeling van kassasysteem en weegschaal een must is bij veel retail ondernemers. Zeker bij supermarkten, slagerijen, kaasspeciaalzaken, versmarkten, visspecialisten, Snoepwinkels en andere food detaillisten.

In onderstaande video ziet u onze POS kassasystemen bij ’t Verswarenhuys in Schijndel

Winkelweegschalen of kassasystemen?

Ondernemers kunnen kiezen tussen kassasystemen met weegschaalkoppeling, of winkelweegschalen. Laten we even kijken wat de verschillen tussen deze mogelijkheden zijn.

winkelweegschaal-hurenWinkelweegschalen

Winkelweegschalen zijn weegschalen met kassafuncties. 10 jaar geleden waren de kassafuncties nog erg beperkt t.o.v. kassasystemen, maar dit is erg aan het veranderen. De moderne winkelweegschalen zijn wat betreft kassafuncties bijna gelijkwaardig aan complete kassasystemen.

Bekijk hier onze winkelweegschalen

Kassasystemen met weegschaalkoppelingcaspos-kassasysteem-huren

Kassasystemen met een weegschaalkoppeling zijn kassasystemen met een externe weegschaal (of weegplateau). Wat betreft weegoplossing is dit gelijkwaardig aan een winkelweegschaal, maar het verschil is dat de weegschaal los staat van het kassascherm.

Bekijk hier onze kassasystemen

Heeft u interesse in bovenstaande oplossingen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We kunnen u telefonisch informeren of een demonstratie geven in een van onze showrooms.

contact button

Weegschaal kassasysteem

Verschillende weegschalen voor het kassasysteem

Er zijn diverse mogelijkheden om te wegen aan het kassasysteem. Op bovenstaande afbeelding ziet u de 3 meest voorkomende weegoplossingen die te koppelen zijn met kassasystemen.

Links ziet u een Scanner Scale. Een scanner scale is een scanner en weegschaal in één. Dit model wordt dan ook vaak gebruikt in een check-out in een supermarkt of versmarkt. U heeft ze vast eens gezien in de supermarkt aan het einde van de lopende band.

In het midden ziet u de Uwe ASEP rekenweegschaal. Deze rekenweegschaal kan gekoppeld worden met onze POS- en touchscreen kassasystemen.

Recht ziet u het R&H weegplateau. Dit is de meest compacte oplossing wat betreft wegen aan het kassasysteem. Het grote voordeel van dit plateau is dan ook het strakke design. Deze weegplateau is dan ook mooi te verwerken in een afrekenmeubel of toonbank.

NMI De Ridder & Den Hertog

Voor alle koppelingen tussen weegschaal en kassasysteem werken wij samen met het Agentschap Telecom en NMi (Nederlands Meet Instituut).

praktijkvoorbeelden kassasystemen

Praktijkvoorbeelden

De Ridder & Den Hertog is gespecialiseerd op het gebied van winkelweegschalen, kassasystemen met weegschaalkoppeling en winkelautomatisering. Wij merken dat veel ondernemers graag willen zien hoe andere ondernemers in de praktijk werken.

Wilt u graag zien hoe andere ondernemers werken met onze producten? 

  1. Bekijk onze klantervaringen
  2. Kijk op onze facebook pagina voor wekelijkse updates
  3. Neem contact met ons op voor referenties

Wilt u graag vrijblijvend advies?

Wij denken graag met u mee wanneer u op zoek bent naar een geschikte kassasysteem of winkelweegschaal. Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

Wij kunnen u ook een demonstratie geven van alle mogelijkheden. Dit kan op onze locaties in Geldermalsen en Rijssen, maar wij komen ook graag bij u langs voor een demonstratie.

De Ridder & Den Hertog
info@ridderenhertog.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

contact button

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.