Wat is een digitale weegschaal?
07 maart 2017 

Wat is een digitale weegschaal?

Weegschalen zijn te verdelen in verschillende soorten, afmetingen en functies. Meestal wordt een weegschaal gekozen op basis van functies, maar er wordt ook vaak gesproken over een digitale weegschaal of analoge weegschaal.

Digitale weegschaal UWE ADWHet grote verschil tussen een digitale weegschaal en een analoge weegschaal is de weergave van het gewicht. Bij een digitale weegschaal wordt het gewicht weergegeven op een digitaal display. Meestal zijn dit LCD of LED displays.

Bij een analoge weegschaal wordt het gewicht weergegeven op een analoog display. Groot voordeel is dat dit soort weegschalen zonder netsnoer, adapter of batterijen kunnen werken.

TIP! Wilt u een weegschaal kopen? Laat u eerst goed adviseren over alle mogelijkheden voor uw situatie!

Digitale weegschaal vs analoge weegschaal

Tegenwoordig zijn bijna alle weegschalen voorzien van een digitaal display. Een digitale weegschaal biedt vaak meer PS 160 analoge personenweegschaalfunctionaliteiten, laat het gewicht duidelijker zien en is qua ontwerp ook een stuk aantrekkelijker.

Toch zijn er zeker ook nog veel analoge weegschalen te vinden op de markt. Op het gebied van personenweegschalen zien we nog steeds veel analoge uitvoeringen. Ook worden mechanische weegschalen gebruikt in de industrie of bijvoorbeeld om handbagage te wegen op vliegvelden

De Ridder & Den Hertog biedt naast een breed assortiment aan digitale weegschalen ook een aantal kwalitatieve analoge weegschalen. Bekijk het assortiment weegschalen of neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

contact button

Welke digitale weegschaal heeft u nodig?

De keuze voor een geschikte weegschaal hang af van de gewenste functies, het design en de specificaties van de weegschaal. Om een duidelijk inzicht te geven in alle soorten weegschalen hebben wij onze weegschalen verdeeld in categorieën op basis van functie.

Wij verdelen onze weegschalen in de volgende categorieën:

Bent u op zoek naar een digitale weegschaal of een analoge weegschaal? Natuurlijk kunt u het internet helemaal afspeuren op zoek naar het geschikte model, maar wij helpen u ook graag mee met uw zoektocht!

Wij voorzien u graag van telefonisch advies of laten graag onze weegschalen zien in een van onze showrooms (Geldermalsen of Rijssen).

contact button

Weegschalen en Service

Riba Mechanische BovenwegerDe service op weegschalen is een erg belangrijk onderdeel. Onder service verstaan wij natuurlijk garantie, maar ook bijvoorbeeld onze binnen- en buitendienst monteurs.

De Ridder & Den Hertog beschikt over een eigen technische werkplaats in Geldermalsen en Rijssen. Naast binnendienst monteurs beschikken wij ook over buitendienst monteurs.

Wij zijn ook erkend keurder voor weegschalen volgens het NMi (Nederlands Meet instituut). Door deze certificeringen zijn wij gespecialiseerd in het ijken, kalibreren, herkeuren, repareren en onderhouden van uw weegschalen.

Bekijk hier al onze servicemogelijkheden!

Advies over digitale weegschalen

Wij denken graag met u mee wanneer u op zoek bent naar een geschikte digitale weegschaal. Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

Wij kunnen u ook een demonstratie geven van alle mogelijkheden. Dit kan op onze locaties in Geldermalsen en Rijssen, maar wij komen ook graag bij u langs voor een demonstratie.

De Ridder & Den Hertog
info@ridderenhertog.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

contact button

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.