Wat is een point of sale systeem?
18 mei 2017 

Wat is een point of sale systeem?

POS kassasysteem, POS, point of sale, point of sale systeem en POS kassasystemen zijn allemaal termen om een modern kassasysteem te benoemen. De afkorting P.O.S staat dan ook voor point of sale, wat verkooppunt betekent in het Nederlands. Een Point of sale systeem is dus een kassasysteem bij het verkooppunt!

Moderne kassasystemen worden voornamelijk verkocht onder de naam POS kassasystemen. In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen de traditionele kassasystemen en de moderne POS kassasystemen. Ook bekijken we de mogelijkheden voor diverse branches en de mogelijkheden van hardware en accessoires. Op www.kassazaak.nl staat een overzicht van verschillende aanbieders, software en hardware.

TIP! Wilt u een kassa kopen voor uw onderneming? Laat u eerst goed adviseren over alle mogelijkheden op het gebied van kassa software en hardware! 

contact button

Point of sale systeem

Verschil tussen een kassa en een point of sale systeem

Moderne Point of sale kassasystemen zijn voorzien van een touchscreen scherm, veel geheugen, Windows besturingssysteem en grote klantendisplays. Ze vormen binnen de winkelautomatisering, want er zijn veel mogelijkheden om te koppelen met andere softwareprogramma’s.

Traditionele kassasystemen werken meestal met druktoetsen, hebben een beperkt geheugen, beschikken over weinig functionaliteiten en kunnen niet koppelen met externe software. Traditionele kassasystemen werken vaak via EPROM technologie.

Moderne kassasystemen kunnen geprogrammeerd worden naar de wensen van een ondernemer. Hierdoor sluiten ze beter aan op alle wensen- en eisen vanuit een onderneming. De functionaliteiten van eenvoudige kassasystemen zijn niet naar wens aan te passen.

De grote voordelen van een point of sale systeem

green-check-mark-1360272 Sneller in het gebruik
green-check-mark-1360272 Meer functionaliteiten
green-check-mark-1360272 Aan te passen naar de wensen van de onderneming
green-check-mark-1360272 Koppelen met pinapparaat
green-check-mark-1360272 Koppelen met diverse printers
green-check-mark-1360272 Weegschaal koppeling
green-check-mark-1360272 Software die continu door blijft ontwikkelen
green-check-mark-1360272 Duidelijke financiële gegevens met exportmogelijkheden
green-check-mark-1360272 Koppeling met externe software als webshops en boekhoudsoftware

Naast bovenstaande punten biedt een modern kassasysteem nog veel meer voordelen voor uw onderneming. Neem gerust contact met ons op om de voordelen voor uw onderneming te bespreken.

contact button

CASPos kassasysteem

CASPos kassasysteem

Het CASPos kassasysteem is het meest moderne en uitgebreide kassasysteem uit het assortiment van De Ridder & Den Hertog. Dit point of sale systeem biedt voor veel retail- en versondernemers een goede oplossing op het gebied van winkelautomatisering.

Het grote voordeel van het CASPos kassasysteem is de modulaire opbouw van software- en hardware. In samenwerking met één van onze adviseurs kiest u voor de software-hardware combinatie die het beste bij uw onderneming past.

Wilt u een impressie van het CASPos kassasysteem bij andere ondernemers? Bekijk onze klantervaringen of neem een kijkje op onze Facebookpagina.

De meest voorkomende functionaliteiten zijn:

praktijkvoorbeelden kassasystemen

Point of sale in verschillende branches

Naast de wensen van een ondernemer, zijn er ook verschillende wensen en eisen vanuit branches aan het point of sale systeem. Dit kan te maken hebben met wetgeving, maar ook populaire functionaliteiten binnen een branche.

CASPos kassasystemen zijn geschikt voor:

Bovenstaande branches zijn de meest voorkomende branches binnen ons klantenbestand. Wij hebben echter ook veel ondernemers kunnen helpen uit andere branches. Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend te kijken naar uw situatie.

contact button

Kassasysteem accessoires

Hardware voor point of sale systemen

De basis van point of sale systemen is natuurlijk het touchscreen kassascherm! Naast dit kassascherm wordt er vaak gekozen om te koppelen met diverse andere hardware en accessoires.

De keuze voor hardware wordt bepaalt door de wensen van een onderneming. De Ridder & Den Hertog geeft graag advies over de juiste hardware voor uw onderneming.

Diverse hardware die wij aanbieden zijn o.a.:

  • Bonprinters
  • Diverse andere printers
  • Barcodescanners
  • Geldlades
  • Klantendisplays
  • Weegschalen
  • Valsgeldcheckers
  • Muntentellers

Bekijk hier het overzicht van alle mogelijkheden wat betreft hardware

Service kassasystemen

Service voor het point of sale systeem

Service is een belangrijk punt om op te letten bij de aanschaf van point of sale systemen! Denk hierbij vooral aan hulp bij storingen, inhoudelijke vragen, cursusmogelijkheden en onderhoud.

Om een goede service te kunnen bieden heeft De Ridder & Den Hertog de beschikking over een eigen service center. Samen met onze technische dienst, buitendienst monteurs, binnendienst monteurs, helpdeskmedewerkers en adviseurs staan wij 365 dagen per jaar paraat om onze klanten te ondersteunen.

Service bij De Ridder & Den Hertog is:

green-check-mark-1360272Telefonische helpdesk
green-check-mark-1360272Goede cursus en instructie vóór levering
green-check-mark-1360272Mogelijkheid van instructie ná levering
green-check-mark-1360272Jaarlijks onderhouden van producten
green-check-mark-1360272Keuren, kalibreren, justeren en reparatie
green-check-mark-1360272Professionele buitendienst monteurs
green-check-mark-1360272Professionele technische binnendienst
green-check-mark-1360272Vrijblijvend advies vóór aanschaf
green-check-mark-1360272After sales onderzoek om onze service te verbeteren

Bekijk hier het overzicht van al onze servicediensten

Meer informatie of een demonstratie?

Wij denken graag met u mee wanneer u op zoek bent naar een geschikt POS kassasysteem. Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

Wij kunnen u ook een demonstratie geven van alle mogelijkheden. Dit kan op onze locaties in Geldermalsen en Rijssen, maar wij komen ook graag bij u langs voor een demonstratie.

De Ridder & Den Hertog
info@ridderenhertog.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

contact button

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.