Een telweegschaal kopen?
14 augustus 2019 

Een telweegschaal kopen?

Een telweegschaal is een ideale oplossing wanneer er op een snelle manier de aantallen van een specifiek artikel moet worden bepaald. Vaak worden telweegschalen dan ook gebruikt om te inventariseren binnen een winkel of magazijn. 

De werking van een telweegschaal is heel erg simpel. Wanneer er één of meerdere artikelen op het plateau van de weegschaal worden gelegd, dan rekent de telweegschaal een stuksgewicht uit. Vervolgens kan er een willekeurig aantal artikelen op het plateau worden gelegd zodat de weegschaal het aantal stuks kan berekenen. Het aantal schroeven, onderdelen, munten of overige producten wordt weergegeven op het display van de weegschaal. Vaak is het ook nog mogelijk om een specifiek product onder een voorkeuzetoets te plaatsen.

Een telweegschaal is meestal voorzien van een display met 3 displayventers. Op deze 3 displayvensters wordt het aantal, stuksgewicht en totaalgewicht weergegeven. Controleweegschalen met een telfunctie hebben meestal slechts 1 displayvenster voor al deze informatie.

Binnen het assortiment van R&H kunt u een keuze maken uit 4 weegschalen:

  1. Riba RTL-30
  2. Uwe SHC
  3. Riba RCL
  4. Riba ARCI-35

Wilt u een telweegschaal kopen? Laat u goed informeren over de specificaties, mogelijkheden en de mogelijkheid tot het keuren van de telweegschaal. Een gekeurde telweegschaal, ook wel geijkte weegschaal genoemd, is geschikt voor handelsdoeleinden. Toch zijn wordt in het geval van handel vaker gekozen voor een winkelweegschaal of rekenweegschaal. Dit soort weegschalen kunnen kunnen de verkoopprijs van een product berekenen op basis van het gewicht.

contact button

Welke telweegschaal kopen?

R&H biedt 4 verschillende telweegschalen aan binnen het weegschalen assortiment. 2 echte telweegschalen en 2 controleweegschalen met een telfunctie. De keuze voor de juiste telweegschaal is afhankelijk van de wensen- en eisen vanuit een onderneming. Natuurlijk kunt u zich ook laten adviseren door één van onze medewerkers.

Riba RTL telweegschaal kopen

1. Riba RTL-30

De Riba RTL-30 is voorzien van 3 displays met verlichting voor een extra duidelijke weergave van gewichten en aantallen. Deze telweegschaal kan tot 30 kg wegen met een indeling van 1 g. Het plateau van deze weegschaal is 220 x 290 mm en een groot voordeel van de RTL-30 is dat deze beschermd is tegen overbelasting. Ook beschikt deze weegschaal over een automatische nulstelling.

Ja, ik wil graag meer informatie over de Riba RTL-30!

Uwe SHC telweegschalen kopen

2. Uwe SHC

Wegen, tellen en controleren met één weegschaal. De SHC serie heeft vele mogelijkheden en kan zelfs een pieptoon laten horen bij het bereiken van een ingesteld aantal stuks. De Uwe SHC is verkrijgbaar in 4 verschillende modellen met een maximaal bereik van 3 kg, 6 kg, 15 kg en 30 kg. De indeling van deze modellen is 0,1 g, 0,2 g, 0,5 g en 1 g. De afmeting van het plateau is bij alle uitvoeringen 230 x 345 mm.

Ja, ik wil graag meer informatie over de Uwe SHC!

Riba RCL30 telweegschaal kopen

3. Riba RCL

De Riba RCL beschikt over een kunststof behuizing met RVS plateau. Het RVS plateau heeft een afmeting van 220×280 mm. De Riba RCL heeft een maximaal weegvermogen van 30 kg met een indeling van 1 g. Groot voordeel van dit model is het grote display met extra grote cijferweergave en backlight verlichting.

Ja, ik wil graag meer informatie over de Riba RCL!

Riba ARCI35 telweegschaal kopen

4. Riba ARCI-35

Met de indicator van de Riba ARCI-35 kunt u wegen, tarreren, checkwegen en tellen. Deze veelzijdig indicator, met 3-kleurendisplay voor hi-lo-ok indicatie, biedt veel verschillende mogelijkheden. Deze indicator is te koppelen aan verschillende weegplateau’s. Graag geven wij een demonstratie van alle mogelijkheden voor uw onderneming.

Ja, ik wil graag meer informatie over de Riba ARCI-35!

Servicemogelijkheden

Goede servicemogelijkheden zijn essentieel bij de aanschaf van de juiste telweegschalen voor een onderneming. Wanneer er iets mis is met de telweegschalen, dan wilt u natuurlijk dat deze zo snel mogelijk weer operationeel is! R&H biedt een service waar u op kunt rekenen.

Onze servicemogelijkheden:

  • 365 dagen per jaar een telefonische helpdesk
  • Binnendienst monteurs
  • Buitendienst monteurs
  • Bevoegd tot het ijken van weegschalen (keuren)
  • Bevoegd tot het kalibreren van weegschalen

Meer informatie over het R&H Servicecenter

Meer informatie, advies of een demonstratie?

Wij denken graag met u mee wanneer u een telweegschaal wilt kopen. Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft of graag een passend advies wenst voor uw onderneming. Wij geven graag een demonstratie van onze producten in één van onze showrooms. Wanneer het mogelijk is kunnen wij ook een demonstratie geven bij u op locatie.

R&H Weegschalen
info@renh.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

contact button

R&H is officieel dealer van Riba, Uwe en Vibra weegschalen.

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.