Waarom een kassasysteem kopen?
21 februari 2017 

Waarom een kassasysteem kopen?

Elke winkel staat wel een keer voor de keuze van nieuwe kassasystemen. Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden op het gebied van kassasystemen en dat maakt de keuze niet altijd makkelijker. Als ondernemer denkt u waarschijnlijk goed na bij deze keuze. Waarom moet ik een kassasysteem kopen?

De keuze voor het ideale kassasysteem voor een onderneming wordt beïnvloed door de volgende factoren:

 1. De wensen vanuit een onderneming
 2. De wensen vanuit de branche van de onderneming
 3. De eisen vanuit de wetgeving (belastingdienst)
 4. Het advies vanuit de leverancier van kassasystemen

TIP! Wilt u een kassa kopen? Laat u goed informeren over alle mogelijkheden voor uw onderneming!

contact button

Bij De Ridder & Den Hertog komen wij de volgende situaties tegen wanneer een ondernemer op zoek is naar een kassasysteem:

1) Een nieuwe onderneming zoekt een kassasysteem

Een nieuwe onderneming is op zoek naar een kassasysteem maar heeft nog weinig ervaring met andere kassasystemen. In deze situatie is een goed advies heel erg belangrijk.

Wij denken in deze situatie graag mee met alle wensen vanuit de onderneming, maar geven ook actief advies over het meest geschikte kassasysteem voor de onderneming.

2) Een onderneming zoekt een ander kassasysteem

Een bestaande onderneming is op zoek naar een ander kassasysteem, omdat het huidige kassasysteem niet meer voldoet aan de wensen vanuit de onderneming.

Ook in deze situatie is een goed advies erg belangrijk, maar hierbij is het ook belangrijk om de voordelen van een nieuw kassasysteem extra te benadrukken.

3) Een onderneming zoekt nieuwe kassasystemen voor meerdere filialen

Wanneer een onderneming gaat uitbreiden met meerdere filialen kan het aantrekkelijk zijn om over te stappen op een POS kassasysteem. Met deze kassasystemen is het bijvoorbeeld mogelijk om vanuit één software programma alle filialen aan te sturen op het gebied van kassasystemen en back-office software.

Gerabo klantenkaart spaarprogramma app

Een kassasysteem kopen? Let goed op de volgende punten:

Er zijn veel punten waar u op kunt letten bij de keuze voor een nieuw kassasysteem. De volgende punten zijn uit onze ervaring de meest belangrijke

1) Functionaliteiten van het kassasysteem

De functionaliteiten van het kassasysteem zijn erg belangrijk! Wilt u barcodes scannen? moet er gewogen worden aan het kassasysteem? Wilt u factureren via het kassasysteem? Wilt u gaan werken met klantenkaarten?

De meest gebruikte functionaliteiten zijn:

 • Afrekenfuncties
 • Product Registratie
 • Barcodes scannen
 • Bon Parkeren
 • Kortingen
 • Facturatie
 • Wegen aan het Kassasysteem
 • Spaarsysteem
 • Correcties
 • Etikettering (van versproducten)
 • Kassa Historie
 • Bestelmodule
 • Voorraadbeheer
 • Koppeling met boekhoudpakket
 • Koppeling met webshop

Een kassasysteem kopen of huren? Wij adviseren u graag vrijblijvend over alle mogelijkheden voor uw onderneming. Neem gerust contact met ons op.

contact button

2) Hardware

De keuze voor geschikte hardware is deels afhankelijk van de gekozen gewenste functionaliteiten en deels afhankelijk van de locatie van het kassasysteem.

Met de hardware bedoelen we niet alleen het kassascherm, maar ook de accessoires die u wilt gebruiken aan het kassasysteem. Met accessoires bedoelen wij o.a. de volgende punten:

 • Er is een barcodescanner nodig om barcodes te scannen
 • Er is een bonprinter nodig om kassabonnen uit te printen
 • Er is een weegplateau nodig om producten te wegen aan het kassasysteem

De locatie van het kassasysteem is ook van belang voor het bepalen van de juiste hardware. Moet de hardware ingebouwd worden in een meubel of check-out? Dit zijn belangrijke punten om na te gaan wanneer u een kassasysteem wilt kopen.

3) Referenties binnen de branche

Waarom zelf het wiel opnieuw uitvinden? Ondernemers binnen de branche van uw onderneming werken natuurlijk ook met kassasystemen! Het is goed om eens rond te kijken waar deze ondernemers mee werken.

De Ridder & Den Hertog heeft een speciale branchepagina zodat u een impressie krijgt van onze producten binnen verschillende branches. Ook plaatsen wij regelmatig foto’s van onze kassasystemen in de praktijk op Facebook.

4) Servicemogelijkheden

Zowel vóór- als na de aanschaf van uw kassasystemen is het belangrijk om de juiste service te krijgen. Service is natuurlijk een breed begrip, maar bij De Ridder & Den Hertog verstaan wij het volgende onder service:

green-check-mark-1360272 Informatie, advies en begeleiding
green-check-mark-1360272 Duidelijke uitleg en instructie
green-check-mark-1360272 Professionele installatie
green-check-mark-1360272 365 dagen per jaar telefonische helpdesk
green-check-mark-1360272 365 dagen per jaar monteurs op de buitendienst

kassasystemen

Kassasystemen van De Ridder & Den Hertog

De Ridder & Den Hertog heeft diverse kassasystemen in het assortiment. Wilt u een kassasysteem kopen? Bekijk dan eerst de verschillende categorieën.

caspos-kassasysteem-hurenPOS kassasystemen

POS kassasystemen zijn de meest moderne kassasystemen die momenteel verkrijgbaar zijn. Niet alleen op het gebied van de hardware, maar zeker ook op het gebied van de software.

Grote voordelen van de POS kassasystemen van CASPos zijn de mogelijkheden wat betreft functionaliteiten, automatisering en de continue updates.

Bekijk onze POS kassasystemen

Touchscreen kassasystemenquorion-kassa-huren

Naast het CASPos kassasysteem biedt De Ridder & Den Hertog ook nog andere touchscreen kassasystemen. Het verschil tussen de POS kassasystemen en de touchscreen kassasystemen zit voornamelijk in de flexibiliteit van de software.

Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie over de mogelijkheden van onze producten voor uw onderneming!

Bekijk onze touchscreen kassasystemen

winkelweegschaal-hurenWinkelweegschalen

Winkelweegschalen zijn weegschalen en kassasystemen in één. Deze winkelweegschalen zijn ideaal voor ondernemers in de food retail. Wij hebben gekozen voor de winkelweegschalen van Mettler in ons assortiment.

Het is voor ondernemers in de food retail heel interessant om de mogelijkheden van winkelweegschalen naast de mogelijkheden van POS kassasystemen te leggen. Ook de POS kassasystemen kunnen namelijk koppelen met verschillende weegoplossingen.

Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie over de mogelijkheden van onze producten voor uw onderneming!

Bekijk onze winkelweegschalen

Eenvoudige kassasystemenkassa-huren-eenvoudig

Bent u niet op zoek naar zeer uitgebreide kassasystemen? In dat geval kunt u eens kijken naar onze eenvoudige kassasystemen. Deze kassasystemen worden veel ingezet bij kleine winkels en in de ambulante handel.

Het nadeel van deze kassasystemen is natuurlijk de beknopte functionaliteiten. Groot voordeel van deze kassasystemen is de gunstige verkoopprijs.

Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie over de mogelijkheden van onze producten voor uw onderneming!

Bekijk onze eenvoudige kassasystemen

Een kassasysteem kopen? Mogen wij u advies geven?

Wij denken graag met u mee wanneer u op zoek bent naar een geschikt kassasysteem. Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

Wij kunnen u ook een demonstratie geven van alle mogelijkheden. Dit kan op onze locaties in Geldermalsen en Rijssen, maar wij komen ook graag bij u langs voor een demonstratie.

De Ridder & Den Hertog
info@ridderenhertog.nl

Geldermalsen: +31 (0)418 – 59 12 45
Rijssen: +31 (0)548 51 54 15

contact button

Over de schrijver
Elke dag werk ik met veel passie aan de marketing van R&H. Ook hou ik mij bezig met het realiseren van professionele webshops voor onze relaties.